Google+ Το Ξέφωτο: Προβλέποντας το μέλλον: Οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Προβλέποντας το μέλλον: Οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι


του Νικόλα Γεωργιακώδη
Η ανάγκη του ανθρώπινου είδους να μάθει το μέλλον (του) είναι τόσο αρχαία όσο και η ίδια του η ύπαρξη. Και η αλήθεια είναι πως, όσα χρόνια και αν περάσουν, όσο και αν η επιστήμη δεν δέχεται επίσημα τις διάφορες μεθόδους πρόβλεψης του μέλλοντος, ο άνθρωπος θα συνεχίσει να θέλει να μάθει τι του επιφυλάσσει η μοίρα. Με μια σύντομη ιστορική αναδρομή, διαπιστώνουμε πως οι τρόποι που κατά καιρούς χρησιμοποιήθηκαν για την πρόβλεψη του μέλλοντος είναι αμέτρητοι: από το «διάβασμα» των εντοσθίων από ζώα, το πέταγμα διαφόρων αντικειμένων σε μια επιφάνεια και ερμηνεία των σχημάτων τους, την παρατήρηση των σχηματισμών που δημιουργούν τα σύννεφα και το νερό, μέχρι το διάβασμα των ταρώ, της ανθρώπινης παλάμης … Ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Χωρίς καμία διάθεση κριτικής για το κατά πόσο «δουλεύουν» ή όχι, σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους μαντείας.

Χειρομαντεία: Δείξε μου το χέρι σου...

Τι είναι;
Πρόκειται για την διαδικασία – ή για μερικούς την τέχνη, η οποία ερμηνεύει την τύχη και το μέλλον με βάση την διαμόρφωση των γραμμών και τους σχηματισμούς τους στην παλάμη ενός ανθρώπου. Αφορά κατά κύριο λόγο την σωματική, συναισθηματική και διανοητική κατάσταση του ατόμου, την κατάσταση της υγείας του, τις τάσεις και τους τρόπους με τους οποίους επικοινωνεί με τους γύρω του ή ακόμα και τις πνευματικές πτυχές της ύπαρξής του.

Να σε πω την μοίρα σου: Το ενεργό χέρι, αυτό δηλαδή που χρησιμοποιούμε για να γράφουμε αναφέρεται στο παρόν και στις δυνατότητες που μπορούν να αναπτυχθούν στο μέλλον, ενώ το παθητικό χέρι στο παρελθόν και στα χαρίσματα τα οποία έχει το άτομο. Η ανάλυση ξεκινάει από το παθητικό χέρι (παρελθόν) και συνεχίζεται με το ενεργό χέρι (παρόν και μέλλον). Από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει κανείς στην χειρομαντεία, είναι οι τέσσερις χαρακτηριστικότερες γραμμές που καθορίζουν την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του εθελοντή. Αυτές περιλαμβάνουν τη γραμμή της καρδιάς, που βρίσκεται πιο κοντά στα δάχτυλα, την γραμμή του μυαλού, που συνήθως είναι παράλληλη με τη γραμμή της καρδιάς, τη γραμμή της μοίρας ή του ενστίκτου, που συνήθως τέμνει την γραμμή της καρδιάς και την γραμμή του μυαλού και την γραμμή της ζωής, που ξεκινάει κάθετα από το κέντρο του καρπού και καταλήγει στο διάστημα μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη. Δείτε πώς θα τις αναγνωρίσετε εδώ και δείτε αναλυτικά πώς μεταφράζεται η κάθε γραμμή εδώ.



Καφεμαντεία: Να σου πω τον καφέ;

Τι είναι;
Το διάβασμα του φλιτζανιού αποτελεί κομμάτι της ελληνικής παράδοσης. Ήταν μάλιστα ιδιαίτερα διαδεδομένο στους Έλληνες της Μικράς Ασίας και της Αιγύπτου. Αποτελεί για αρκετό κόσμο μια μορφή τέχνης, η οποία μαθαίνεται σχετικά εύκολα και βασίζεται στους σχηματισμούς που δημιουργεί το κατακάθι του καφέ, αφού γυρίσουμε ανάποδα το φλιτζάνι. Οι σχηματισμοί αυτοί, υποτίθεται πως επηρεάζονται από την αύρα του ατόμου ο οποίος πίνει τον καφέ και μεταφέρουν πληροφορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του.

Να σε πω την μοίρα σου: Αφού ο ενδιαφερόμενος πιει τον καφέ και αφήσει λίγο υγρό για να διαλύθει το κατακάθι, του ζητείται να γυρίσει κυκλικά το φλιτζάνι και στη συνέχεια να το αναποδογυρίσει στο πιατάκι του. Εκεί το αφήνει για περίπου πέντε λεπτά και στη συνέχεια το αναποδογυρίζει. Η «ανάγνωση» ξεκινάει από τα χείλη του φλιτζανιού και πάντα γίνεται με τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Τα σύμβολα που βρίσκονται εκεί αφορούν γεγονότα του παρόντος, τα υπόλοιπα που υπάρχουν πιο κάτω αφορούν γεγονότα του άμεσου μέλλοντος, ενώ τα σύμβολα στον πάτο του φλιτζανιού αφορούν και τους δώδεκα μήνες του έτους. Αν τα σύμβολα διαγράφονται καθαρά, τότε το άτομο θεωρείται πως θα είναι καλότυχο, ενώ όσο λιγότερο ευδιάκριτα είναι ισχύει το αντίθετο. Σε γενικές γραμμές τα τρίγωνα σημαίνουν τύχη, τα τετράγωνα προστασία, οι κύκλοι απογοήτευση, οι ευθείες γραμμές προγράμματα, οι γραμμές με τελίτσες ταξίδι και οι αριθμοί δείκτες χρόνου, μηνών, εβδομάδων, ημερών ή ωρών. Τα σύμβολα συνήθως ερμηνεύονται συνδυαστικά, με βάση την φαντασία αυτού που «διαβάζει» και την διαίσθησή του. Αναλυτικά όλα τα σύμβολα στην καφεμαντεία εδώ.

Ταρώ: Οι κάρτες του μέλλοντος
Τι είναι; Πρόκειται για μια σειρά από κάρτες, οι οποίες απεικονίζουν κοσμικά σύμβολα, φιλοσοφίες, θρησκείες ακόμη και θρύλους ή μύθους. Αποκαλούνται «κλειδιά», καθώς πιστεύεται πως όταν συνδεθούν μεταξύ τους αποτελούν το κλειδί για να κατανοηθούν οι πνευματικές και υλικές δυνάμεις οι οποίες επιδρούν πάνω στο άτομο. Στο σύνολό τους είναι 78 και ο συνδυασμός τους λέγεται ότι μπορεί να δείξει την ήδη υπάρχουσα κατάσταση της ζωής ενός ανθρώπου, τις επιθυμίες του, τους φόβους και τις προσδοκίες του. Τα 78 αυτά χαρτιά χωρίζονται σε δύο ομάδες. Η Μεγάλη Αρκάνα έχει είκοσι δύο χαρτιά και η Μικρή Αρκάνα πενήντα έξι. Η Μικρή Αρκάνα χωρίζεται σε τέσσερεις σειρές (μπαστούνια, καρό, κούπες, σπαθιά) και η κάθε σειρά αποτελείται από δεκατέσσερα φύλλα.

Να σε πω την μοίρα σου: Αφού ανακατευτεί η τράπουλα, ο ενδιαφερόμενος σκέφτεται την ερώτηση την οποία θέλει να «απαντήσουν» οι κάρτες Ταρώ, καθώς και το πρόσωπο το οποίο αφορά και στη συνέχεια απλώνει τα χαρτιά σύμφωνα στο τραπέζι ακολουθώντας συγκεκριμένα «ανοίγματα». Οι βασικές μέθοδοι ριξίματος είναι τα τρία χαρτιά στη σειρά (παρελθόν – παρόν – μέλλον), ο παραδοσιακός σταυρός, όπου ανακατεύονται μόνο τα 22 χαρτιά της Μεγάλης Αρκάνα και κόβονται με το αριστερό χέρι διαλέγοντας τυχαία πέντε κάρτες και η παραλλαγή του παραδοσιακού σταυρού, όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι 78 κάρτες. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι τρόποι ριξίματος, τους οποίους μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά εδώ.

Δείτε τον παραδοσιακό σταυρό (αριστερά) και την παραλλαγή του (δεξιά):



Στον παραδοσιακό σταυρό οι θέσεις συμβολίζουν τα εξής:

1: Σκέψη και διάθεση
2: Δρόμος, εμπόδια, ευκολίες
3: Επιρροές που δέχεται το άτομο
4: Απάντηση ή συμβουλή
5: Συνέπειες στο μέλλον

Ενώ στην παραλλαγή τα εξής:

1.Το κεντρικό θέμα απασχολεί το άτομο.
2.Τα εμπόδια.
3.Υποσυνείδητες σκέψεις.
4.Το παρελθόν.
5.Η αντίληψή του για την κατάσταση.
6.Το κοντινό μέλλον.
7.Εγώ.
8.Οι άλλοι.
9.Ελπίδες και φόβοι.
10.Πιθανή έκβαση του ζητήματος.

Αφού οι κάρτες ανοίξουν, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέξει στην σημασία τους ανάλογα με τον τρόπο που αυτές «έπεσαν», όρθια ή ανάποδα. Δείτε εδώ αναλυτικά την σημασία της κάθε κάρτας ανάλογα με την θέση της.

http://www.in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...