Google+ Το Ξέφωτο: Κάνετε διατροφή με χορτοφαγία; Τι να αποφύγετε

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Κάνετε διατροφή με χορτοφαγία; Τι να αποφύγετε


Εντάξει, το πήρατε απόφαση και αρχίσατε δίαιτα. Μάλιστα, επειδή είστε αποφασιστικοί είπατε να κάνετε και μια δίαιτα στην οποία θα απουσιάζουν τα ζωικά προϊόντα. Το ρίξατε δηλαδή στην χορτοφαγία. Μη νομίζετε, όμως, ότι αυτό αρκεί. Διαβάστε μερικές συμβουλές για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων.

  • 1. Μην το παρακάνετε με το «junk food»
Ενώ οι τηγανητές πατάτες, η μαύρη σοκολάτα, το παγωτό χωρίς λιπαρά, τα πατατάκια με αλάτι και ξύδι, είναι απαλλαγμένα από ζωικά προϊόντα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα καταναλώνετε το ένα πίσω από το άλλο. Το πρόχειρο φαγητό παραμένει πρόχειρο φαγητό, κάτι που σημαίνει ότι είναι συχνά πλούσιο σε θερμίδες και χαμηλής διατροφικής αξίας. Καταναλώστε τα τρόφιμα αυτά με μέτρο.
  • 2. Μην τρώτε μόνο ζυμαρικά
Πηγαίνοντας σε δείπνο όταν είστε σε δίαιτα μεταφράζεται, συνήθως, σε ένα τεράστιο πιάτο με ζυμαρικά. Καταναλώνοντας ένα ολόκληρο πιάτο με ζυμαρικά πότε-πότε είναι αποδεκτό, αλλά μην το κάνετε συνέχεια μόνο και μόνο επειδή δεν τρώτε κρέας. Τα ζυμαρικά είναι πλούσια σε θερμίδες και υδατάνθρακες, που σημαίνει ότι με το να τα καταναλώνετε συχνά μπορεί να παρουσιάσετε αύξηση του σωματικού σας βάρους.
  • 3. Μη βασίζεστε σε επεξεργασμένα τρόφιμα
Τα έτοιμα φαγητά, που το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα ψήσετε, κρύβουν παγίδες. Δεν θα πρέπει να είναι η κύρια πηγή της τροφής σας καθώς τείνουν να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Να ελέγχετε πάντα τις ετικέτες και να είστε προσεκτικοί στις ποσότητες νατρίου που περιέχουν.
  • 4. Μην αποφεύγετε τα φασόλια & τα λαχανικά για λόγους… αερίων
Τα φασόλια και τα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι και το μπρόκολο είναι εξωφρενικά θρεπτικά, αλλά μπορούν να σας οδηγήσουν στο να χρειαστεί να αεριστείτε αρκετές φορές, κάτι το οποίο μπορεί να σας κάνει να παρακάμψετε ένα υπέροχο πιάτο φασολάδας. Ως χορτοφάγοι, αυτά τα τρόφιμα είναι απαραίτητα στη διατροφή σας, δεδομένου ότι προσφέρουν πρωτεΐνη και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο και ασβέστιο.
  • 5. Μην παραλείπετε την βιταμίνη B12
Η βιταμίνη Β12 βρίσκεται κυρίως στα ζωικά προϊόντα, έτσι πρέπει να κάνει επιπλέον προσπάθειες για να χορτάσετε. Aυτή η πολύτιμη βιταμίνη χρειάζεται για τη διατήρηση υγιών νεύρων και των ερυθρών αιμοσφαιρίων και για να μεταβολιστεί η πρωτεΐνη. Τα εμπλουτισμένα δημητριακά και το γάλα σόγιας είναι καλές επιλογές. Η καλύτερη επιλογή, πάντως, είναι η διατροφική μαγιά.

http://www.e-diet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Θέλω να πω ότι:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...